!!SALE!! Tot wel €20,- korting op items uit de Framed Florals Collection

Over ons

Wat begon als passie

Mijn passie voor natuur is diep geworteld. Al van jongs af aan was ik opzoek naar mooie vondsten, kon je mij altijd buiten vinden en had ik mijn boekenkast vol met encyclopedieën  over planten en dieren. Een aantal jaren later is deze passie alleen maar groter geworden, en heb ik dit zelfs kunnen doortrekken in mijn werk, en ben nu eigenaar van Badgers & Berries.

Bij Badgers & Berries wil ik mijn passie voor natuur graag met jullie delen.  Door het maken van mijn botanische reliëfs hoop ik wat meer bewustheid te creëren rondom natuur.  Er is zoveel schoonheid te vinden in bloemen en planten. Ik ben dan ook gefascineerd door al deze bijzondere details, van de planten die ik gebruik.  Zelfs planten die worden gezien als onkruid hebben een bepaalde charme en elegantie die we vaak over het hoofd zien in het dagelijkse leven. 

Imperfecte perfectie


Wanneer je deze details juist accentueert word je je bewust van de schoonheid die deze planten met zich meebrengen. Met mijn werk wil ik je de details en structuren van deze (soms als onkruid geziene) planten laten zien. Door met een natuurproduct te werken maakt dit de reliëfs uniek. Geen Reliëf is hetzelfde en de pure eenvoud van een enkele bloem kan al prachtig uitkomen.

Met mijn werk wil ik je de perfecte imperfecties van een simpele bloem of plant laten zien. Door het gebruik van mijn materialen, kleuren en compositie geven de werken een zachte en/of natuurlijke uitstraling. Wanneer je ruimte creëert voor imperfectie en het streven naar perfectie los kan laten, geloof ik zeker dat er prachtige natuurlijke designs ontstaan. 

Duurzaamheid & materialen

Voor mijn eigen reliëfs gebruik ik verschillende planten en bloemen uit eigen tuin. Elk voorjaar is het een een spektakel, want grotendeels kweek ik deze bloemen (bio) ook nog zelf op, wat natuurlijk prachtig is om te doen.  Op deze manier dragen we ook nog een beetje bij aan de biodiversiteit. 

Het materiaal wat ik gebruik om de Reliëfs te maken is 100% natuurlijk.  Zelfs als een tegel kapot gaat, of niet mooi uit de mal is gekomen kan ik deze opnieuw gebruiken door heb volledig te vermalen waarna ik het opnieuw kan gebruiken. 

Voor onze bijenhuisjes gebruiken wij gerecycled duurzaam hout wat erg lang mee gaat. Zo gaat het huisje niet (zoals de meeste insectenhotels) na een paar regenbuien helemaal kapot, wat de larven in de tubes kan schaden. 

Ook is er af en toe antiek met een botanisch tintje vinden in de webshop. Een tweede leven geven door iets op een andere manier te kunnen gebruiken vinden wij natuurlijk fantastisch.

Familiebedrijf


Natuur speelt dus een grote rol in mijn leven, en gelukkig ook binnen ons gezin.  Ik ben gezegend met een fantastisch dochtertje die net zo graag buiten mag zijn, en een man die niet alleen mijn passie deelt, maar ontzettend creatief is en óók nog eens een supergoeie timmerman is. 
Mijn man maakt alle bijenhuisjes zelf met de hand, en ook maakt hij de speciaal op maat gemaakte frames voor de botanische Reliëfs.

Met z'n allen gaan we altijd graag opzoek naar mooie vondsten buiten, of struinen we antiek markten en boerderijen af opzoek naar pareltjes. Er zit ontzettend veel liefde en passie in dit bedrijf, en dat is wat Badgers & Berries zo speciaal maakt. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief