!!SALE!! Tot wel €20,- korting op items uit de Framed Florals Collection

How to; Maak je eigen rozenwater

Gepubliceerd op 15 juli 2021 om 21:39

De meeste rozen zijn niet alleen mooi of geurend, maar hebben ook nog vele andere voordelen.  Je kunt namelijk ( sommige)soorten gebruiken in recepten, cosmetica, parfums etc.

Zelf hebben wij veel verschillende rozen in de tuin staan, denk aan struikrozen, stamrozen en verschillende soorten klimrozen.

Omdat ik groot fan ben van het gebruiken van verschillende bloemen en planten uit onze eigen tuin, wil ik een van mijn recepten met jullie delen: Het maken van rozenwater.

Zelf gebruik ik dit voornamelijk als gezichtsreiniger, maar je kan 'm natuurlijk ook gebruiken als bodymist of kamerspray,  of gebruik het als toevoeging voor een van je recepten.
(erg lekker door boter crème op je cup cakes) En zo gaat de lijst maar door.  Fantastisch spul.


Zorg er wel voor dat je bij het maken van dit recept rozenblaadjes gebruikt van biologische, onbespoten rozen! 

𝗪at heb je nodig:


🌹Een grote schaal gewassen rozenblaadjes (van gifvrije rozen)
🌹Grote pan
🌹Glas + een klein, hitte bestendig schaaltje
🌹Water(ik gebruik mineraalwater)
🌹Een paar ijsblokjes
🌹Schoon, gesteriliseerd potje (kook deze voor gebruik in kokend water voor minstens 5 minuten om er zeker van te zijn dat hij schoon is)

𝙃𝙤e maak je het:


1. Zet een (jam)potje op de kop in het midden van je pan, en leg de rozenblaadjes er omheen. 

2. Giet voorzichtig het water over je rozenblaadjes. Er moet net genoeg water in de pan zitten zodat de rozenblaadjes allemaal bedekt zijn. Zet daarna een schaaltje boven op het omgekeerde potje, hierin worden straks de condens druppels voor je rozenwater in opgevangen.

3. Zet je pannendeksel omgekeerd op je pan.( zorg dat deze het schaaltje niet aanraakt) En breng het water met rozenblaadjes aan de kook. Laat dit zodra het kookt op midden hoog vuur pruttelen.(niet te hard, anders veranderen je rozenblaadjes snel in een vies prutje)

4. Zodra het water kookt leg je een paar ijsblokjes boven om je omgekeerde deksel, hierdoor start de condensvorming in je pan. 

En daar begint het! Langzaam vormen er condens druppeltjes aan de binnenkant van je pannendeksel. Deze vallen nu in het schaaltje die binnen in je pan staat. Geduld is een schone zaak, vanaf nu is het in de gaten houden en rustig afwachten. 

Beginnen je rozenblaadjes bruin te worden? dan is het tijd om ze eruit te halen.  Als je de blaadjes te lang kookt verliezen ze hun aroma. Je kan dit proces net zo lang herhalen totdat jouw potje gevuld is.  

Laat mij weten of je vragen hebt, of stuur ons een foto van jouw zelf gemaakte rozenwater, leuk!

Rating: 5 sterren
1 stem

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.